Επίσημο έγινε αυτή την εβδομάδα το νέο κορυφαίο smartphone της Sony Xperia XZ3 το οποίο όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2018.

Αν και ο προκάτοχός του, κυκλοφόρησε πριν μόλις 6 μήνες, η Sony προχωρά σε σημαντικές βελτιώσεις αρχής γενομένης από την εμφάνιση της συσκευής η οποία συνεχίζει τις αλλαγές που έφερε το Xperia XZ2, διαθέτοντας αυτή τη φορά κυρτές πλευρές στην αριστερή και δεξιά πλευρά της οθόνης που μας θυμίζουν τα Galaxy S Plus μοντέλα της Samsung. Ακόμα η Sony για πρώτη φορά στηρίζεται στην OLED τεχνολογία για ένα Xperia μοντέλο, με τις ίντσες να ανεβαίνουν από τις 5.7 στις 6, αλλάζοντας και την αναλογία διαστάσεων στις 18:9.

Η κύρια κάμερα έχει και πάλι ανάλυση 19MP με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K HDR αλλά και σε πολύ αργή κίνηση (960fps) σε Full HD ανάλυση. To Χperia XZ3 στηρίζεται στο Android 9.0 Pie, με τη Sony να έχει ενσωματώσει ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, αυτό του Side Sense. Με τη βοήθεια αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι στα πλάγια της συσκευής, ο χρήστης με διπλό πάτημα μπορεί να δει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί τακτικτότερα ανάλογα με την ώρα αλλά και την τοποθεσία.

Τέλος η μπαταρία είναι στα 3300mAh και αναμένεται στα ελληνικά καταστήματα με τιμή €1100.

Διάβασε όλα τα νέα και τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση IFA 2018