Εισβάλλοντας στα «τηλεοπτικά χωράφια» της Samsung, η Philips παρουσίασε στην IFA 2017 την πρώτη Quantum Dot τηλεόραση, Philips 8602. Θα κυκλοφορήσει σε 55 και 65 ίντσες, με ενσωματωμένη την καινοτόμα τεχνολογία Ambilight, η οποία προβάλλει χρώματα που ταιριάζουν με το πρόγραμμα που βλέπεις, πίσω στον τοίχο.

Επίσης, εκτός από την υψηλής ποιότητας εικόνας, η Philips 8602 θα έχει και δυναμικό πλούσιο ήχο χάρη στο ενσωματωμένο soundbar, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά στην περίπτωση που θέλεις δυνατό ήχο χωρίς να γεμίσεις το σαλόνι με ηχεία.

Η μάχη Quantum Dot με OLED

Η τεχνολογία Quantum Dot είναι ο άμεσος αντίπαλος του OLED και ενώ μπορεί να αναπαράγει με απόλυτη επιτυχία το μαύρο, οι τηλεοράσεις Quantum είναι αισθητά πιο φωτεινές. Έως τώρα μόνο η Samsung ήταν η εταιρεία που χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνολογία, με την Philips να είναι μόλις δεύτερη.

Με την έλευση της πρώτης λοιπόν Quantum Dot τηλεόρασης της Philips, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απομακρύνεται από την τεχνολογία OLED, αφού ήδη έχει παρουσιάσει μία τέτοια στην περσινή έκθεση.

Ακόμη βέβαια παραμένουν άγνωστες οι επιδόσεις του νέου επεξεργαστή της Philips P5 και αν αυτές θα πλησιάζουν ή θα ξεπερνούν σε ευκρίνεια και ποιότητα τις τηλεοράσεις της Samsung.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017