Η Lenovo αποκάλυψε στην έκθεση IFA 2017 το δικό της Mixed Reality Lenovo Explorer για τα Windows 10 και δεν είναι μόνο για VR Gaming αλλά και για ταινίες. Σχεδιασμένο ώστε να νιώθεις άνετα όταν το φοράς, το Lenovo Explorer έχει μεγαλεπήβολα σχέδια.

Το κόστος του headset, χωρίς τα χειριστήρια, είναι σε αρκετά δελεαστική τιμή αφού δεν ξεπερνάει τα $350 ενώ διαθέτει LCD οθόνες με ανάλυση 1440×1440 pixels, κάτι που κάνει την εμπειρία αρκετά ρεαλιστική και πειστική. Με χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με παρόμοια VR Headsets όπως τα HTC Vive ή Oculus Rift, η Lenovo θέλει να κάνει το VR πιο προσιτό από ποτέ.

Το Lenovo Explorer μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δεις ταινίες, βίντεο, να εξερευνήσεις μνημεία ή χώρους σε 3D ή ακόμη και να παίζεις VR παιχνίδια. Χωρίς τη χρήση εξωτερικών αισθητήρων και χρησιμοποιώντας 2 κάμερες, μπορείς να κινηθείς ελεύθερα σε χώρους 3.5m x 3.5m, για μία πιο αληθοφανής εμπειρία. Με τα επιπρόσθετα χειριστήρια θα μπορείς να εκτελείς διάφορες κινήσεις μέσα στο εικονικής πραγματικότητας περιβάλλον ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά ένα χειριστήριο του XBOX.

Lenovo Explorer

Ελαφρύ και άνετο, η Lenovo αν και έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της το VR Gaming στοχεύει εξίσου και στην παραγωγικότητα, οραματίζοντας ένα μέλλον όπου θα εργάζεσαι στη σουίτα εφαρμογών του Office, μέσα από το Explorer.

Το VR Headset της Lenovo αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη αν και για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες κυκλοφορίας ή την ακριβής ημερομηνία διάθεσης.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017