Την τελική έκδοση του νέου της drone, του Disco, παρουσίασε στην IFA η Parrot. Το Disco διαφέρει από άλλα drones της εταιρείας, αφού διαθέτει αεροδυναμικό σχήμα, είναι κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο του μέρος από φελιζόλ, ενώ έχει τη δυνατότητα να διατηρείται στον αέρα για 45 λεπτά, αρκετά μεγαλύτερος χρόνος από άλλα drones.

Βέβαια το σχήμα του αλλά και ο τρόπος πτήσης δεν ενδείκνυται για όσους επιθυμούν λήψεις βίντεο ενός συγκεκριμένου σημείου, όμως ο χειρισμός του είναι διαφορετικός αφού ο χειριστής του Disco μπορεί να φορέσει ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας και να βλέπει ακριβώς ότι βλέπει και η κάμερα του Drone όπως συμβαίνει και στα παιχνίδια πρώτου προσώπου. Με βάρος 700 γραμμαρίων, το νέο drone της Parrot είναι αρκετά γρήγορο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα ενώ οι λήψεις βίντεο γίνονται στην Full HD ανάλυση με την κάμερα που βρίσκεται στη «μύτη» του.

P1080269

Διάφοροι αισθητήρες βοηθούν τον χειριστή να κρατάει το drone στον αέρα ενώ η απογείωση του γίνεται πολύ απλά, με το να το πετάξει στον αέρα ο κάτοχο του. Η τιμή του πάντως το τοποθετεί ανάμεσα στα ακριβότερα drones της αγοράς αφού αυτή έχει οριστεί στα $1299.