Η Philips στην έκθεση της IFA «έκρυβε» κατά κάποιο τρόπο μία μικρή έκπληξη αφού ανακοίνωσε την πρώτη της OLED TV η οποία έχει και τεχνολογία Ambilight. Μεταξύ των άλλων η Philips 901F υποστηρίζει 4K ανάλυση και HDR αναπαραγωγή ενώ ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή αλλά και λειτουργικό Android.

Η έκθεση της IFA ήταν πάντα ο χώρος όπου η Philips έβγαζε την περισσότερη της ενέργεια και την πρώτη ημέρα κιόλας, αποφασίζει να κάνει το βήμα μπροστά και να προχωρήσει στις τηλεοράσεις OLED. Με τις τεχνολογίες 4K και HDR να είναι το Next Big Thing στις τηλεοράσεις και το OLED να έχει γίνει συνώνυμο με την λέξη «ποιότητα», η κίνηση αυτή της Philips μοιάζει πιο λογική από ποτέ, ακριβώς πάνω στην ώρα!

Μαζί με την τεχνολογία OLED θα συνυπάρχει και η τεχνολογία Ambilight, κάτι το οποίο έχει εντυπωσιάσει σε προηγούμενες εκδόσεις τηλεοράσεων και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι άκρως εντυπωσιακό εξίσου και στις OLED, φυσικά με το κατάλληλο είδος υψηλής ποιότητας multimedia αρχείου ή ταινίας.

Η 901F έρχεται επίσης με τον επεξεργαστή εικόνας Perfect Pixel Ultra HD ενώ όσο αφορά τον ήχο ενσωματώνει ισχυρό ηχοσύστημα 6.1 καναλιών. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση όσο αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας της ενώ η τιμή της θα κυμανθεί περίπου στα 3500€.