Η Garmin φαίνεται πως προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη ενάντια στη GoPro με την νέα της action camera Ultra 30.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ultra 30 ξεχωρίζουν η καταγραφή σε 4K @ 30fps, 2.7K @ 60fps, 1080p @ 120fps και 720p @ 240fps. Οπότε είναι σίγουρο ότι θα καταγράψεις και την κάθε λεπτομέρεια από τη δράση. Παράλληλα, μπορείς να φωτογραφίσεις και το τοπίο γύρω σου σε ανάλυση 12MP και 8MP με λειτουργία burst @ 60fps.

Η VIRB Ultra 30 ενσωματώνει επίσης οθόνη αφής 1.75’’ ώστε να βλέπεις ακριβώς τι καταγράφεις ενώ με τον οπτικό σταθεροποιητή 3 αξόνων, θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις τα κλασσικά ανεπιθύμητα κουνήματα και θολώματα στην εικόνα.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η λειτουργία ελέγχου μέσω της φωνής σου (voice control). Αφού την ενεργοποιήσεις, μπορείς να ξεκινήσεις ή να σταματήσεις την καταγραφή video, να τραβήξεις φωτογραφίες ή να taggareis όποια σκηνή θέλεις λέγοντας στην κάμερα «remember that».

Κρατάς επίσης στατιστικά και αθλητικές επιδόσεις

Η VIRB Ultra 30 διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες για να κρατάει και τις επιδόσεις σου. Η Garmin το ονομάζει G-Metrix (κάτι που έχουμε δει και σε προηγούμενες σειρές της Garmin) το οποίο κρατάει στατιστικά με την ταχύτητα, υψόμετρο, g-force αλλά ακόμη και τα χτυπήματα της καρδιάς σου. Όλα τα στατιστικά μπορείς να εμφανίσεις έπειτα μέσα στο video σε διάφορες μορφές μέτρησης ή σχημάτων.

Ζυγίζει μόλις 87.9gr μαζί με την μπαταρία και έρχεται στο κουτί μαζί με την αδιάβροχη θήκη της, η οποία σου δίνει αντοχή κάτω από το νερό έως και τα 40m. Η Ultra 30 θα είναι διαθέσιμη μέσα στο μήνα που διανύουμε με τιμή κοντά στα $499.