Για ακόμη μία φορά στην έκθεση της IFA, η ASUS αποφάσισε να μας παρουσιάσει την τρίτη έκδοση ZenWatch 3, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ένα από τα πρώτα smartwatch που χρησιμοποιούν το νέο επεξεργαστή της Qualcomm για wearables. Εξοπλισμένο με αρκετά μεγάλη μπαταρία 340mAh για smartwatch, έχει πάχος 10.75mm και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon 2100. Το νέο αυτό chipset φέρνει μεγαλύτερη αυτονομία έως και 25% αλλά και την τεχνολογία HyperCharge που σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις τη μπαταρία στο 60% σε 15 λεπτά μόλις.

Όσο αφορά τη σχεδίαση, πέρα από τις smart δυνατότητές του, είναι ωραίο να το φοράς και στην καθημερινότητά σου ενώ έρχεται σε 3 διαθέσιμα χρώμα, Rose Gold, Silver και Gunmetal. Ενσωματώνει οθόνη OLED 1.39’’ με ανάλυση 400 x 400 pixels η οποία συνυπάρχει αρμονικά με το 2.5D κυρτό γυαλί. Στη δεξιά πλευρά του υπάρχουν 3 φυσικά κουμπιά, ένα εκ των οποίων μπορείς να το προγραμματίσεις να εκτελεί όποια εργασία επιθυμείς, από τις διαθέσιμες του smartwatch φυσικά.

Στον τομέα της φυσικής δραστηριότητας, η ASUS δίνει στο smartwatch κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως βηματομετρητή, αναγνώριση άσκησης, καταγραφή ποδηλασίας αλλά και push-ups. Επίσης, έρχεται με πιστοποίηση IP67 ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις το απογευματινό σου jogging ακόμη και αν βρέχει ή να μην ανησυχήσεις όταν ιδρώσεις. Το ASUS ZenWatch 3 θα μπορείς να το προμηθευτείς είτε με ένα δερμάτινο Ιταλικό λουράκι ή με ένα πιο αθλητικό από καουτσούκ.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του και η ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά αν κρίνουμε από το ZenWatch 2 το οποίο κόστιζε περίπου $199, πιθανό να είναι κοντά σε αυτό το ποσό.