Η χρήση της τεχνολογίας από παιδιά γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη, με τους γονείς να καλούνται να προστατεύσουν τα παιδιά τους από προβληματικό περιεχόμενο στο Internet αλλά και κακόβουλους χρήστες. Το Facebook ανακοίνωσε μία νέα εφαρμογή με την ονομασία Messenger για παιδιά (Messenger for Kids), η οποία αποτελεί μια ειδική έκδοση της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά ειδικά βελτιστοποιημένη για χρήση από παιδιά.

Η σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι για να δημιουργήσει ένα παιδί λογαριασμό στο Messenger Kids, δε χρειάζεται να έχει λογαριασμό στο Facebook, όμως πρέπει να διαθέτουν οι γονείς του προκειμένου να μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού του παιδιού τους.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Παίξε Tetris στο Messenger του Facebook

Με το κατέβασμα της εφαρμογής, ο χρήστης πρέπει να τον συνδέσει με το Facebook λογαριασμό του χωρίς όμως να έχει πρόσβαση στις συζητήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό για το παιδί του δίνοντας το ονοματεπώνυμο του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιδί αποκτά λογαριασμό στο Facebook ή ότι το ονοματεπώνυμο του θα εμφανιστεί σε τυχόν αναζήτηση.

Στην περίπτωση που το παιδί χρειαστεί να μιλήσει με κάποιο άλλο φίλο του ή συμμαθητή, θα πρέπει πρώτα ο γονέας να το εγκρίνει ενώ ο φίλος του θα πρέπει να διαθέτει και αυτό λογαριασμό στο Messenger Kids. Η δυνατότητα για συζήτηση μεταξύ των δύο μερών θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν και οι γονείς του δεύτερου παιδιού, δώσουν τη συγκατάθεσή τους.