Μετά από smartphones, tablets, wristbands, τηλεοράσεις και έξυπνες συσκευές σπιτιού, η Xiaomi ετοιμάζεται να παρουσιάσει και το πρώτο της drone και μάλιστα πολύ σύντομα, στις 25 Μαΐου.

Αυτό προκύπτει από πρόσκληση που έστειλε η κινεζική εταιρεία σε δημοσιογράφους και στην οποία είναι ξεκάθαρο ότι απεικονίζεται κάποιο νέο drone. Ένα από τα σημαντικά μέρη ενός drone είναι η φωτογραφική του μηχανή, με τις φήμες να αναφέρουν ότι η Xiaomi θα στηριχτεί στην Yi 4K Action κάμερα που μόλις παρουσίασε, η οποία διαθέτει αισθητήρα  Sony 12MP IMX377,  ενσωματώνοντας οπτικό σταθεροποιητή 6 αξόνων για απόλυτα σταθερές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.

Άλλες φήμες φέρουν το νέο drone να συνεργάζεται με κάποιον τρόπο με το επερχόμενο Mi Band 2, το δημοφιλές wristband της Xiaomi, το οποίο πιθανότατα θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιουνίου. Φυσικά οι απανταχού λάτρεις των drones αλλά και της Xiaomi, περιμένουν με αγωνία να μάθουν την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία με το νέο της drone, ένα ερώτημα που θα λάβει απάντηση την ερχόμενη Τετάρτη.