Το Steam OS αλλά και κάθε άλλη “λύση” γύρω από το gaming στο Linux, δε μπόρεσε να αποφύγει το γνωστό πρόβλημα έλλειψης τίτλων οι οποίοι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι σε σχέση με την πλατφόρμα των Windows. Ίσως το Steam Play καταφέρει να το αλλάξει αυτό.

Τα Steam Machines της Valve, έχουν αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα έως τώρα στο να βρουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Η εταιρεία όμως ίσως ετοιμάζεται να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή αφού σύμφωνα με χρήστες του Reddit, στα τελευταία αρχεία του γραφικού περιβάλλοντος του Steam γίνεται αναφορά στη λειτουργία “Steam Play”.

Διάβασε επίσης: Το Motorola P30 είναι αδερφάκι του iPhone X

Με την ενεργοποίηση της, η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορεί να «φορτώσει αυτόματα εργαλεία συμβατότητας προκειμένου να μπορεί να γίνει αναπαραγωγή παιχνιδιών σε ένα Steam Machine τα οποία έχουν δημιουργηθεί για άλλη πλατφόρμα». Η άλλη πλατφόρμα είναι φυσικά τα Windows αν και η Valve θα κάνει γνωστό ότι η χρήση των εργαλείων αυτών μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάντεχα crashes και προβλήματα με τους drivers.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το Steam Play δε θα είναι συμβατό με κάθε παιχνίδι για Windows αλλά για μερικά εξ’ αυτών αφού αναμενόμενα θα υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες.