Η τριλογία The Matrix και ειδικότερα το πρώτο μέρος, έχουν περάσει στην ιστορία του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το ίδιο ελπίζει και το Matrix 4.

Αν και τα γεγονότα της τρίτης ταινίας The Matrix Revelations δεν άφηναν ανοιχτό το σενάριο μιας νέας συνέχειας, εντούτοις οι πληροφορίες που έρχονται για τους φίλους των ταινιών είναι πολύ καλές αφού μια νέα ταινία Matrix 4 είναι στα σκαριά.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Sony ανακοίνωσε την εξαγορά της Insomniac Games στην έκθεση Gamescom.

Μάλιστα όπως επιβεβαιώνουν οι εμπλεκόμενοι, οι πρωταγωνιστές Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss θα επιστρέψουν στους ρόλους των Neo και Trinity αντίστοιχα. Τη σκηνοθεσία αλλά και τη συγγραφή του σεναρίου, θα αναλάβει η Lana Wachowski, συνδημιουργός της πρώτης τριλογίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για την ώρα οτιδήποτε για την ιστορία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, η τριλογία του Matrix συγκέντρωσε 1.6 δισ. δολλάρια στο box office, αφήνοντας ιστορία για τα επαναστατικά κινηματογραφικά εφέ της, ειδικά στο πρώτο μέρος όπου και γνωρίσαμε το bullet time εφε, το οποίο έκανε στη συνέχεια την εμφάνισή του σε πολλές ταινίες.

Πάντως όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2021 για την έλευση της ταινίας στις αίθουσες αφού η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει κάπου μέσα στο 2020.