Είναι μια συσκευή που μοιάζει να έχει έρθει από το μέλλον, αλλά είναι πραγματική 100% και μπορείς να την αποκτήσεις και εσύ. Πρόκειται για μία ηλεκτρική σκούπα, η οποία κάνει τη δουλειά της χωρίς να χρειάζεται να είσαι από πάνω της, όση ώρα σου καθαρίζει το σπίτι.

Η ηλεκτρική σκούπα-ρομπότ είναι μια μικρών διαστάσεων αυτόματη ηλεκτρική συσκευή, η οποία μπορεί να κινείται μόνη της από δωμάτιο σε δωμάτιο και να καθαρίζει το πάτωμα του σπιτιού σου. Μαγεία; Η σκούπα αυτή κινείται με τη βοήθεια αισθητήρων με υπέρυθρες ακτίνες ή υπερήχους,  οι οποίοι την βοηθούν να προχωράει μέσα στο σπίτι. Διαθέτει μπαταρία και έτσι δεν εξαρτάται από κάποιο καλώδιο με πρίζα. Το βασικό της έργο είναι ο καθαρισμός του πατώματος από τη σκόνη (μέσω αναρρόφησης) και το καθάρισμά του (με τις ενσωματωμένες βούρτσες της) αλλά ορισμένες συσκευές διαθέτουν και σύστημα, το οποίο τους επιτρέπει ακόμη και να σφουγγαρίσουν.

Αν και δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Ευρώπη, σε προηγμένες χώρες της Άπω Ανατολής, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα κτλ., αποτελούν εδώ και καιρό, βασικό εργαλείο του οικιακού εξοπλισμού των νοικοκυριών.

Απλός ο τρόπος λειτουργίας τους

Πατώντας τα κουμπιά που έχουν πάνω οι σκούπες, μπορείς να δώσεις την εντολή να καθαρίσει το δωμάτιο, έπειτα να επιστρέψει στη βάση φόρτισής της ή ακόμη να την ακινητοποιήσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο, για να γίνει κάποιο πιο έντονο καθάρισμα με τις βούρτσες της. Επιπλέον, σε πολλές από τις συσκευές της αγοράς, υπάρχει δυνατότητα να οριστεί και ο χρόνος που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν, καθώς διαθέτουν χρονοδιακόπτη. Ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ είναι και το τηλεχειριστήριο που διαθέτουν αρκετές από αυτές και το οποίο χρησιμεύει στην ενεργοποίηση και στον προγραμματισμό της ηλεκτρικής σκούπας-ρομπότ χωρίς να χρειάζεται να πάει κανείς στη βάση φόρτισης.

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από το να κάθεσαι στον καναπέ σου και η…σκούπα σου, να καθαρίζει το σπίτι μόνη της;

Ρομποτική σκούπα και για σφουγγάρισμα

Μια σκούπα που θα μπορούσε να κάνει και σφουγγάρισμα, θα μπορούσε να σε γλυτώσει από επιπλέον χρόνο και κόπο έτσι δεν είναι; Έτσι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή τέτοιων συσκευών, κυκλοφορούν και μοντέλα  που διαθέτουν και δεξαμενή νερού στον εξοπλισμό τους.  Πατώντας το ανάλογο κουμπί, η σκούπα ψεκάζει με κυκλικές κινήσεις το υγρό καθαρισμού στο δάπεδο, και στη συνέχεια το βουρτσίζει, απορροφώντας αμέσως το βρώμικο νερό, το οποίο φιλτράρεται και συλλέγεται σε μια ξεχωριστή δεξαμενή.

[justified_image_grid exclude=967]

Γιατί να την αγοράσεις;

[+] Κάνε την σύζυγο σου να χαμογελάσει!

Κατ’αρχήν γιατί ως οικογενειάρχης, έχεις δυο  – τρία πιτσιρίκια που τρέχουν μέσα στο σπίτι όλη την ημέρα και γίνεται πραγματικά ένας χαμός από σκόνη, φαγητά που πέφτουν στο πάτωμα κτλ. Το παίρνεις δώρο στη γυναίκα σου και πραγματικά σε ευγνωμονεί!

[+] Εργάζεστε και οι 2 και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για το σπίτι; Κανένα, πλέον πρόβλημα!

Το παραπάνω είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σύγχρονα ζευγάρια την σημερινή εποχή. Με το να επενδύσετε στην νέα αυτή τεχνολογία, θα κερδίσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια, αφού γυρνώντας σπίτι, το “ρομποτάκι” σας θα έχει καθαρίσει τα πάντα για εσάς.

Μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορείς να την προγραμματίσεις, ώστε να αρχίσει να σκουπίζει κάποια συγκεκριμένη ώρα, ακόμη κι αν εσύ δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

[+] Ιδανικό για άτομα με κινητικά προβλήματα ή αναπηρία

Άτομα με αναπηρία ή διάφορα κινητικά προβλήματα, μπορούν να επενδύσουν στις ρομποτικές σκούπες και να γλιτώσουν το κόστος του να προσλάβουν κάποιον να τους καθαρίζει το σπίτι. Μπορούν να προγραμματίσουν την σκούπα να καθαρίζει όποτε αυτοί θέλουν, έχοντας ελάχιστο κόστος συντήρησης

Κόστος ανάλογο των υπηρεσιών που προσφέρει

Μπορεί μια απλή, ηλεκτρική σκούπα να μπορείς να την αποκτήσεις ακόμη και από 50 € , αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αυτονομηθεί και να σκουπίσει το σπίτι σου, χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου. Γι αυτό η τιμή των μοντέλων της σκούπας – ρομπότ που κυκλοφορούν στην αγορά κυμαίνονται στο κόστος των ακριβότερων «συμβατικών» ηλεκτρικών σκουπών.