Εκτός από τη Samsung, ένας από τους λίγους κατασκευαστές που κυκλοφορούν smartphone με γραφίδα, είναι η LG η οποία ανακοίνωσε σήμερα τη σειρά LG Q Stylus η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα Q Stylus+, Q Stylus και Q Stylusα.

Τα LG Q Stylus δεν διαθέτουν την υπολογιστική ισχύ του Galaxy Note, κάτι που όπως φαίνεται αποτελεί και σκοπό της LG, με την εταιρεία να θέλει να λανσάρει μια πιο οικονομική πρόταση. Για τη χρήση γραφίδας, η εταιρεία έχει πάρει τα μέτρα της προκειμένου η χρήση της να μην επηρεάζεται από την περίπτωση που το χέρι του χρήστη ακουμπήσει την οθόνη.

Διάβασε επίσης: Η Intel φέρνει επεξεργαστή με 28 πυρήνες και ταχύτητα έως και 5GHz.

Ακόμα, όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, το LG Q Stylus μπορεί να αναγνωρίζει και να καταγράφει χειρόγραφες σημειώσεις, λειτουργία που είναι ιδανική σύμφωνα με την LG «για ξαφνικές στιγμές έμπνευσης».

Δε λείπουν τα AI χαρακτηριστικά στην κύρια κάμερα των 16MP με τον χρήστη να ενημερώνεται για το αντικείμενο που κάνει λήψη, και αν επιθυμεί να μάθει που μπορεί να το αγοράσει σε περίπτωση που η τεχνητή νοημοσύνη του LG Q Stylus το αναγνωρίσει.

Η FullVision οθόνη έχει διαστάσεις 6,2 ιντσών και ανάλυση Full HD+ ενώ οι διαστάσεις της συσκευής είναι 18:9.

«Το LG Q Stylus προσθέτει μια ακόμη διάσταση στη σειρά μεσαίας κατηγορίας κινητών που διαθέτουμε και προσφέρουν εξαιρετική αξία στους καταναλωτές»

δήλωσε ο Ha Jeung-uk, Senior Vice President & Head της LG Electronics Mobile Business Division

«Αυτό το κινητό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της υπόσχεσης της LG να προσφέρει φέτος, ένα εύρος μοντέλων με premium χαρακτηριστικά για να καλύπτουν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των σημερινών χρηστών smartphones».