Με κάθε επισημότητα, η Samsung παρουσίασε πριν λίγη ώρα στη Νέα Υόρκη τη νέα κορυφαία σειρά smartphone, τη Galaxy Note10.

Και ναι, μιλάμε φέτος για σειρά αφού η νοτιοκορεατική εταιρεία ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που χάραξε με τη Galaxy S σειρά, παρουσιάζοντας το Galaxy Note10, αλλά και το Galaxy Note10+. Αναμενόμενα οι διαφορές βρίσκονται αρχικά στην οθόνη όπου το απλό μοντέλο έρχεται με 6.3 ιντσών οθόνη και το Plus μοντέλο με οθόνη 6,8 ιντσών, τη μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε Note μοντέλο.

Και οι δύο οθόνες στηρίζονται στην τεχνολογία Dynamic AMOLED που είδαμε στα Galaxy S10 μοντέλα, με υποστήριξη HDR10+ ενώ ξεχωρίζουν από κάθε άλλο smartphone της Samsung εξαιτίας των πολύ μικρών περιθωρίων περιμετρικά.

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο η Samsung, εξοπλίζει και τα δύο μοντέλα με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 10MP, βρίσκεται πίσω από μια μικρή οπή στο πάνω μέρος της οθόνης και στο κέντρο. Η συσκευή διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το μόλις 8 χιλιοστών πάχος της ενώ για πρώτη φορά δεν βλέπουμε την παρουσία μιας κλασσικής θύρας ακουστικών 3.5 χιλιοστών.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει τριπλό σύστημα καμερών με τηλεφακό στα 12MP με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή, ενώ ο δεύτερος φακός είναι ευρυγώνιος στα 12MP και με δυνατότητα μεταβλητού διαφράγματος μεταξύ f/1.5 και f/2.4.

Υποστηρίζει και αυτός οπτικό σταθεροποιητή ενώ  υπάρχει και ο τρίτος υπερ-ευρυγώνιος φακός στα 16MP με f/2.2 για πανοραμικές λήψεις. Για πρώτη φορά η Samsung εξοπλίζει το Galaxy Note με αισθητήρα ToF προκειμένου να έχουμε καλύτερες και πιο πειστικές bokeh λήψεις αλλά και δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων.

Εσωτερικά και τα δύο μοντέλα στηρίζονται στο Exynos 9825 SoC της ίδιας της Samsung με 8GB μνήμη για το Galaxy Note10 και 12GB μνήμη για το Galaxy Note10+ μοντέλο. Η χωρητικότητα είναι υπεραρκετή αφού υπολογίζεται στα 256GB όμως μόνο οι κάτοχοι του Plus μοντέλου μπορούν να την επεκτείνουν αν επιθυμούν με μια microSD κάρτα.

Η αυτονομία στο «απλό» Galaxy Note10 μοντέλο φτάνει τις 3500mAh ενώ στο Galaxy Note10+ εκτοξεύεται στα 43000mAh, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα και πολύ γρήγορη φόρτιση στα 45W.

Η διαφοροποίηση της σειράς Galaxy Note είναι το S-Pen, το ψηφιακό stylus το οποίο είναι αδιάβροχο και ενισχύει την παραγωγικότητα του χρήστη. Φέτος μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί συγκεκριμένα Air Actions με τις αγαπημένες του εφαρμογές για πιο γρήγορη χρήση ενώ είναι δυνατή και η απομακρυσμένη λειτουργία της κάμερας, έχοντας ο χρήστης τη δυνατότητα να εναλλάσεται μεταξύ των φακών και χωρίς να ακουμπάει καθόλου το smartphone.

Τα νέα Galaxy Note10 και Galaxy Note10+ είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία ενώ θα κυκλοφορήσουν στις 23 Αυγούστου με τιμές €999 και €1149 αντίστοιχα.

Προπαράγγειλέ το