Οι φίλοι της άσκησης και της περιπέτειας, γνωρίζουν πολύ καλά τη σειρά Fenix της Garmin, τη σειρά έξυπνων ρολογιών που μπορεί να μετράει τις επιδόσεις τους με ακρίβεια, έχοντας παράλληλα πολύ μεγάλη αυτονομία. Αν και την περιμέναμε την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση IFA 2019, τελικά η Garmin ανακοίνωσε χθες τη σειρά Fenix 6 η οποία αποτελείται από τρεις διαφορετικές εκδόσεις, τις Fenix 6, Fenix 6S και Fenix 6X.

Κάθε έκδοση έρχεται σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις ενώ όλα τα μοντέλα κυκλοφορούν με Gorilla Glass 3, χωρίς να λείπει η έκδοση με γυαλί ζαφείρι για ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τις γρατσουνιές.

Υποστηρίζοντας ανέπαφες πληρωμές και στη χώρα μας μέσω του Garmin Pay, όλα τα μοντέλα της σειράς έρχονται με το λουράκι Quickfit και κάσες 42, 47 και 51 χιλιοστών. Η αυτονομία στο Fenix 6X Pro φτάνει τις 21 ημέρες (ναι ημέρες!) με το GPS απενεργοποιημένο αφού σε αντίθετη περίπτωση πέφτει δραματικά στις 15 ώρες.

Πάντως η Garmin διαθέτει διάφορα προφίλ λειτουργίας όπου ανάλογα με το αν ο χρήστης επιθυμεί την ενεργοποίηση του Bluetooth, του GPS, των τηλεφωνικών κλήσεων και της λειτουργίας των καρδιακών παλμών, μπορεί να αυξήσει δραματικά την αυτονομία ακόμα και στις 80 ημέρες.

Ένας ακόμη αισθητήρας που βρίσκουμε σε όλα τα μοντέλα είναι ο Pulse OX ο οποίος αναλαμβάνει τον εγκλιματισμό του κατόχου του smartwatch στα διάφορα υψόμετρα κατά την ορειβασία του αλλά κυρίως μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την ποιότητά του ύπνου σας.

Fenix 6

Εντύπωση προκαλεί το ανώτερο μοντέλο της σειράς, το Fenix 6X Pro Solar το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο την αυτονομία χάρις στη δυνατότητα ηλιακής φόρτισης που διαθέτει, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό. Όλα τα μοντέλα αναμένεται να κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά από σήμερα.