Το Curved UHD TV – UHD σημαίνει Ultra High Definition και πρόκειται για ανάλυση 3840 x 2160 pixel (4K), δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το Full HD

Αν ενδιαφέρεστε για τηλεοράσεις με πραγματικά υψηλή ανάλυση, πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το περίπτερο της Samsung στην έκθεση IFA του Βερολίνου (αίθουσα 20). Και αυτό επειδή η κορεατική εταιρεία δεν παρουσιάζει μόνο «κανονικές» τηλεοράσεις 4K, αλλά και δύο διαφορετικά μοντέλα: ένα με κυρτή οθόνη και ένα με τεχνολογία OLED.

Το Curved UHD TV – UHD σημαίνει Ultra High Definition και πρόκειται για ανάλυση 3840 x 2160 pixel (4K), δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το Full HD – αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και παρουσιάστηκε από τη Samsung σε δύο εκδόσεις των 55 και 65 ιντσών αντιστοίχως.

Η τοξωτή, κυρτή σχεδίαση προσφέρει ακόμη πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Η κυκλοφορία στην αγορά θα εξαρτηθεί από την απόκριση των πελατών και τη ζήτηση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η παραγωγή αυτών των κυρτών τηλεοράσεων LCD είναι πολύ πιο απαιτητική σε σύγκριση με τις κυρτές συσκευές OLED.

Η δεύτερη σημαντική καινοτομία της Samsung στον τομέα των τηλεοράσεων είναι η UHD OLED TV. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην IFA είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα μιας μελέτης σκοπιμότητας που συνδυάζει το βάθος της ανάλυσης UHD με τα λαμπερά χρώματα και την εξαιρετική αντίθεση της οθόνης OLED. Τα πρωτότυπα που εκτίθενται στην IFA – ένα μοντέλο με επίπεδη οθόνη και ένα με κυρτή – έχουν μέγεθος 55 ιντσών.

Το σίγουρο είναι πως όποιο μοντέλο UHD και να επιλέξετε, θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη σας.

 

 

 

Αν το μέγεθος των δύο αυτών καινοτόμων συσκευών σας φαίνεται πολύ μικρό, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια «κανονικότατη» τηλεόραση LCD με ανάλυση UHD. Η μεγαλύτερη τηλεόραση UHD της Samsung έχει διαγώνιο οθόνης 110 ιντσών και διατίθεται σε εκδόσεις 98, 85, 65 και 55 ιντσών. Το σίγουρο είναι πως όποιο μοντέλο UHD και να επιλέξετε, θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη σας.