Γνωρίζαμε εδώ και καιρό τα σχέδια της κυβέρνησης Trump για αποκλεισμό της Huawei από διαγωνισμούς εξοπλισμού 5G σε παρόχους των Η.Π.Α, όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για την κινεζική εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα του προεδρικού διατάγματος που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη, η Google ανακάλεσε την άδεια χρήσης του Android από την Huawei, μη επιτρέποντας την εγκατάσταση σου σε μελλοντικά smartphones της εταιρείας.

Διάβασε επίσης: Το Oppo A9X θα διαθέτει κάμερα 48MP

Αυτά που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, θα μπορούν να πάρουν ενημερώσεις ασφαλείας όχι όμως κάποια μελλοντική νέα μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας, κάτι που προκαλεί αναμενόμενα τεράστια προβλήματα στην κινεζική εταιρεία. Ακόμα, μεγάλοι κατασκευαστές τσιπ όπως η Intel, Qualcomm και Broadcomm, δεν μπορούν να προμηθεύσουν με τσιπ την Huawei όσο είναι σε ισχύ ο αποκλεισμός αυτός.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Huawei αναφέρει ότι

«η συνεισφορά της στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο»

Με τη σειρά της η Google αναφέρει ότι

«Συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες και εξετάζουμε τις επιπτώσεις. Οι υπηρεσίες μας Google Play και η ασφάλεια/προστασία από το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές Huawei»