Η κινεζική Oppo προχώρησε σε δημόσιο demo της πρώτης οθόνης για smartphone η οποία κρύβει την εμπρόσθια κάμερα ακριβώς από κάτω της χωρίς να χρειάζεται η παρουσία κάποιας οπής ή εγκοπής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC 2019 στη Σανγκάη και αφορά ένα πρωτότυπο smartphone και όχι ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει σύντομα εμπορικά. Σύμφωνα με την Oppo, η κάμερα βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οθόνη και ακριβώς πάν της γίνεται χρήση ενός διάφανου υλικού με ξεχωριστή διάταξη pixel που όμως επιτρέπει το φως να περνά μέσα από το φακό.

Διάβασε επίσης: Πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές απευθείας από το smartphone με την υπηρεσία Apple Pay που έγινε πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Με αυτή την υλοποίηση, είναι πλέον δυνατή η δημιουργία ενός smartphone όπου η οθόνη καλύπτει ολόκληρη την εμπρόσθια όψη, χωρίς την ανάγκη παρουσίας slider ή μηχανισμών περισκοπίου που αποκαλύπτουν την εμπρόσθια κάμερα.

Η ποιότητα της selfie κάμερας πάντως δεν είναι συγκρίσιμη με αυτές που βρίσκουμε στα κορυφαία smartphones του χώρου, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί με τον καιρό και καθώς βαδίζουμε στην εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας.

Η Oppo έχει δείξει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο πειραματισμός με νέες τεχνολογίες είναι κάτι που την ενδιαφέρει, έχοντας παρουσιάσει πριν μερικές ημέρες ένα smartphone με οπτικό zoom 10x.