Αν και έχει δεχθεί αρκετά αρνητικά σχόλια, η Apple συνεχίζει να κυκλοφορεί στην αγορά τη Smart Battery Case, μια ειδική θήκη για το iPhone, η οποία ξεχωρίζει από τις υπόοοιπες επειδή ενσωματώνει μια επιπλέον μπαταρία.
Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη αυτόματα, προκειμένου να μεγαλώσει την αυτονομία της συσκευής του. Το μειονέκτημα πάντως είναι η εμφάνιση της θήκης η οποία χαρακτηρίζεται από το μεγάλο εξόγκωμα στο πίσω μέρος όπου και κρύβεται η μπαταρία. Φέτος όμως, η Apple επιφυλάσσει μια έκπληξη αφού η έκδοση για το iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, διαθέτει και ένα επιπλέον πλήκτρο. Αυτό χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της κάμερας και ειδικότερα, τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ασχοληθεί με το μενού.
Κατά τα άλλα, η ίδια η θήκη χαρίζει σύμφωνα με την Apple κατά 50% μεγαλύτερη αυτονομία στην αναπαραγωγή βίντεο. Μπορεί επίσης να φορτιστεί ασύρματα μέσω του προτύπου Qi και ενός αντίστοιχα συμβατού φορτιστή, ενώ το κόστος παραμένει πάντα αλμυρό, στα $130.