Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της Microsoft για τη φετινή χρονιά, αναμένεται να επιβεβαιωθεί αυτή την εβδομάδα. Με βάση τις πληροφορίες ιστοσελίδων όπως το Windows Central και Verge, η Microsoft εργάζεται πάνω στην αντικατάσταση του Edge browser στα Windows 10 με ένα εντελώς νέο browser ο οποίος θα βασίζεται όμως στην μηχανή rendering Chromium της Google.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή της Microsoft είναι τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα με τον Edge browser, τα περισσότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα αλλά και την αργή υιοθέτηση των νέων web standard, ένα πρόβλημα που δεν έχει ο Chrome, ο πιο διαδεδομένος browser αυτή την εποχή.

Διάβασε επίσης: Η Epic Games ετοιμάζει το δικό της Store, ως απάντηση στο Steam

Την rendering μηχανή Chromium δεν χρησιμοποιεί μόνο ο Chrome αλλά και ο Opera καθώς και ο browser της Amazon, με την ανάπτυξή του να γίνεται στα πλαίσια του ελεύθερου λογισμικού.

Ο νέος browser που θα παρουσιάσει η Microsoft, θα είναι πάντα στην αιχμή των web τεχνολογιών όπως συμβαίνει και με τον Chrome, ενώ θα αποκτήσει άμεσα υποστήριξη μιας τεράστιας βιβλιοθήκης extension. Η εταιρεία αναμένεται να γνωστοποιήσει τα σχέδιά της αυτή την εβδομάδα στο συνέδριο προγραμματιστών Microsoft Connect.