Όπου καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και η Microsoft, η οποία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η εικονική πραγματικότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να δούμε στο XBOX VR, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Αν και σε παλαιότερη έκθεση παιχνιδιών, η Microsoft είχε δηλώσει το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία, εντούτοις τα χρόνια πέρασαν χωρίς κάποια εξέλιξη, με όλα τα σχετικά σχέδια να έχουν μπει στο συρτάρι. Ο λόγος όπως όλα δείχνουν είναι η μεγαλύτερη έμφαση που θα δώσει η εταιρεία στο MR, ή αλλιώς στο mixed reality, μια τεχνολογία η οποία συνδυάζει στοιχεία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το UPS και γιατί πρέπει να το αγοράσεις;

Το προιόν στο οποίο η Microsoft θα δώσει έμφαση και θα στηρίξει πλήρως τις προσπάθειές της στο χώρο δεν είναι άλλο από το επόμενο Hololens, το οποίο δεν πρόκειται να αργήσει να κάνει την εμφάνισή του. Το νέο Hololens αναμένεται να αποτελέσει μια πολύ πιο οικονομική πρόταση από την πρώτη γενιά η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό εξαιτίας του κόστους των 3.000 δολαρίων που κοστίζει.