Ίσως να μη το γνωρίζατε αλλά η LG έχει έντονη παρουσία σε όλα τα αυτοκίνητα αφού βρίσκεται πίσω από την κατασκευή αρκετών αισθητήρων που είναι κρίσιμοι για την ασφαλή οδήγηση. Αυτή την εβδομάδα, η LG προχώρησε σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα εξαγορά, αυτή του ZKW Group που αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων φωτισμού και προβολέων για οχήματα.

Με το ποσό εξαγοράς να φτάνει το 1.1 δισ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της LG με στόχο να οδηγήσει σε συνέργειες που θα επιτρέψουν και στις δύο εταιρείες να αποκτήσουν ηγετική θέση στον παγκόσμιο κλάδο συστημάτων φωτισμού και εξαρτημάτων για αυτόνομα οχήματα.

«Με τη συμφωνία αυτή, η LG προσθέτει μια νέα ευκαιρία ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, μια μελλοντική ευκαιρία ανάπτυξης με τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Jo Seong, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics. «Εκτός από την ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των προϊόντων της ZKW, η εμπειρία παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο και το διεθνές δίκτυο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της LG, θα παρέχουν απεριόριστες ευκαιρίες και για τις δύο εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία του αύριο, η οποία περιλαμβάνει τις έξυπνες λύσεις συστημάτων φωτισμού».