Η εφαρμογή Your Phone των Windows 10, παρουσιάστηκε την περσινή χρονιά δίνοντας για πρώτη φορά την εγγενή δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός android smartphone με έναν Windows 10 υπολογιστή για τη μεταφορά εικόνων αλλά και την εμφάνιση των SMS. Σε λίγο καιρό έρχεται να προστεθεί και το phone screen mirroring.

Όπως έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό, η επόμενη επίσημη έκδοση των Windows 10 που αναμένεται τον Απρίλιο, θα πάει την όλη λειτουργία ένα επίπεδο παραπάνω, και μάλιστα όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Windows Insiders, θα μπορούν να δοκιμάσουν πρώτοι μία από τις νέες λειτουργίες.

Αυτή είναι η «phone-screen mirroring» η οποία θα ενεργοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, και μέσω της οποίας οι κάτοχοι android smartphone που τρέχει κάποια έκδοση μεγαλύτερη από την 7.0 KitKat, θα μπορούν να έχουν μια πλήρη εικόνα του smartphone τους, μέσα από τον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν το smartphone για να στείλουν κάποιο μήνυμα στο Instagram, να ανεβάσουν ένα post στο Facebook, κ.ο.κ.

Δυστυχώς η αρχική λίστα των συμβατών smartphone είναι εξαιρετικά μικρή αφού σ’ αυτή περιλαμβάνονται μόνο τα Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S9 και Galaxy S9+ της Samsung, με τη Microsoft να υπόσχεται ότι η λίστα θα επεκταθεί πολύ σύντομα.