Η Apple ειδοποίησε την Intel ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το modem 5G που αναπτύσσει για τις συσκευές iPhone του 2020 σύμφωνα με μία αναφορά.

Η Ισραηλινή ιστοσελίδα CTech by Calcalist αναφέρει ότι στελέχη της Intel επιβεβαίωσαν ότι «η Apple ειδοποίησε την Intel ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το mobile modem 5G που ανέπτυξε ο γίγαντας της κατασκευής ημιαγωγών στις επόμενης γενιάς συσκευές της. Η περαιτέρω ανάπτυξη λοιπόν του mobile modem που στο εσωτερικό της Intel είναι γνωστό ως “Sunny Peak” αναστέλλεται και η ομάδα που βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη του θα ανακατευθυνθεί σε νέα εγχειρήματα και εργασίες».

Σύμφωνα με την Ισραηλινή ιστοσελίδα CTech by Calcalist, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Intel περιέγραψαν την Apple ως πελάτη κλειδί και ως τη κινητήριο δύναμη πίσω από τον μεγάλο όγκο πωλήσεων, για να υπογραμμίσουν τις επιπτώσεις της απώλειας της ως πελάτη από το χαρτοφυλάκιο της κατασκευάστριας ημιαγωγών. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Intel δήλωσαν επίσης ότι η απόφαση της Apple να μην χρησιμοποιήσει το μόντεμ της βασίστηκε σε «πολλούς παράγοντες» συμπεριλαμβανομένης και της εισαγωγής της νέας προδιαγραφής WiFi με την ονομασία WiGig (802.11ad) που έφερε «νέες και απρόβλεπτες προκλήσεις».

Διάβασε επίσης: Τέλος στις γραπτές κριτικές βάζει το Netflix

Τα νέα έρχονται λίγο καιρό μετά από την πρόβλεψη ενός αναλυτή της προηγούμενη εβδομάδα ότι η Apple ενδέχεται να χρησιμοποιήσει mobile modems της MediaTek στις συσκευές της αντί για εξαρτήματα της Intel. Ο αναλυτής της Northland, Gus Richard δεν συγκεκριμενοποίησε τη χρονική περίοδο για την μετάβαση, ωστόσο το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν αλλαγές πριν από το 2019.

H Apple ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Intel πριν από λίγα χρόνια, αφού προηγουμένως βασιζόταν μόνο στην Qualcomm για να την προμηθεύει με μόντεμ. Οι σημερινές συσκευές iPhone χρησιμοποιούν μόντεμ και από τις δύο εταιρείες, ωστόσο η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με την Qualcomm στις δικαστικές αίθουσες και φημολογείται ότι θέλει να απεξαρτηθεί πλήρως από την Qualcomm.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Apple θέλει να κατασκευάσει τα δικά της μόντεμ αλλά μέχρι να ολοκληρώσει την ανάπτυξη θα συνεχίσει να εξαρτάται από τρίτους.

Σύμφωνα με φήμες, το 70% των LTE modems για τις συσκευές iPhone του 2018 θα προέρχονται από την Intel και το υπόλοιπο από την Qualcomm. Η Apple πάντως λέγεται πως θέλει να απεξαρτηθεί πλήρως από την Intel και θέλει να αναπτύξει τους δικούς της επεξεργαστές και για τους φορητούς υπολογιστές MacBook. Λέγεται ότι υπάρχει περίπτωση οι υπολογιστές Mac του 2020 να ενσωματώνουν τα δικά της custom chips.