Ένα μεγάλο στόχο «έπιασε» η κινεζική Huawei για το β΄ οικονομικό τρίμηνο του έτους, ανακοινώνοντας ότι πέρασε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphone σύμφωνα με την εταιρεία IDC, ξεπερνώντας την Apple.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από τη Huawei και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχει διαδραματίσει το P20 Pro και οι πολύ καλές του πωλήσεις. Συνολικά, η Huawei από τα 38,4 εκατομμύρια αποστολές smartphones παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2017, σημείωσε ρεκόρ με 54,2 εκατομμυρίων συσκευές το ίδιο διάστημο ένα χρόνο μετά.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Ευρώπη αλλά κυρίως στις βαλκανικές περιοχές όπου ανήκει και η Ελλάδα, η Huawei σημείωσε αύξηση πωλήσεων 56%.

“Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Κάποιοι μπορεί να κοιτάξουν αυτά τα αποτελέσματα απλώς ως αριθμούς, για εμάς όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης, καθώς και η ικανότητά μας να ανεβούμε στο επόμενο σκαλί του βάθρου είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Είναι μια πολύ απτή απόδειξη της αφοσίωσης των ομάδων μας και της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε με ακρίβεια στις ανάγκες των ανθρώπων. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο.”

δήλωσε ο κ. Yanmin Wang, πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group CEE & Nordic.

Επόμενη μεγάλη ανακοίνωση για την εταιρεία είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στην έκθεση IFA.