Η Google μας έχει συνηθίσει να «σκοτώνει» εφαρμογές και υπηρεσίες οι οποίες δεν συναντούν μεγάλη επιτυχία, αφού θεωρεί ότι η περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι ζημιογόνα για την εταιρεία.  Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της εφαρμογής Google Trips, η οποία από σήμερα παύει να υποστηρίζεται από τη Google.

Το Google Trips αποτέλεσε μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή-βοήθηκα για κάθε ταξιδιώτη ο οποίος μπορούσε να ενημερωθεί για το τι αξίζει να επισκεφθεί στο μέρος που επισκέπτεται, είτε για διακοπές είτε για δουλειά. Στις πληροφορίες που εμφάνιζε η εφαρμογή συμπεριλαμβανόταν όχι μόνο εστιατόρια αλλά και θέατρα, μουσεία και τα σπουδαιότερα σημεία ενδιαφέροντος.

Διάβασε επίσης: Η Microsoft φέρνει λειτουργία Cloud Restore στην επόμενη αναβάθμιση των Windows 10.

Όλες οι πληροφορίες προερχόντουσαν από άλλες υπηρεσίες της Google, η οποία διαθέτει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, έτοιμο να εξυπηρετήσει τον κάθε χρήστη. Στην περίπτωση του Trips μάλιστα, η εφαρμογή μπορούσε να δημιουργήσει αυτόματα ένα πρόγραμμα επισκέψεων και δραστηριοτήτων για μία ημέρα, συμπεριλαμβανομένου των οδηγιών πλοήγησης αλλά και τον χρόνων που θα έκανε ο χρήστης για να επισκεφθεί κάθε μέρος.

Ήδη η Google δίνει πολλές από αυτές τις πληροφορίες μέσα από άλλες τις εφαρμογές όπως αυτή των Google Maps και της αναζήτησης, ενώ αρκετές άλλες εφαρμογές που ασχολούνται με τα ταξίδια, προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες. Η ίδια η Google πάντως αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν κατάλληλα για τον τελικό προορισμό ενός ταξιδιού τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα google.com/travel όπου παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου αεροπορικών πτήσεων και ενοικίαση δωματίων.