Το Chrome OS και τα Chromebook της Google δεν έχει συναντήσει κάποια σημαντική επιτυχία εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, με τη Google να πιστεύει ότι αυτό οφείλεται ξεκάθαρα σε ψυχολογικούς λόγους.

Αυτό άλλωστε φανερώνει και το τελευταίο της διαφημιστικό στο οποίο πρωταγωνιστεί ο γνωστός επιστήμονας Bill Nye, τον οποίο οι περισσότεροι γνωρίζουν από την τηλεοπτική εκπομπή “The Science Guy”.

Ο Nye προχωρά σε μια σειρά επιχειρημάτων προκειμένου να αποδείξει ότι το Chrome OS όχι μόνο είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι πολύ καλύτερο από τα Windows 10. Αν και το λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν κατονομάζεται πλήρως, εντούτοις παρομοιάζεται στο διαφημιστικό με ένα παλιό αυτοκίνητο ολίγον σαράβαλο, το οποίο έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος.

Διάβασε επίσης: Το DJI Osmo Mobile 3 διπλώνει για πανεύκολη μεταφορά.

Σύμφωνα με τη Google, το Chromebook συγκριτικά με ένα Windows laptop προσφέρει πολύ πιο γρήγορο άνοιγμα υπολογιστή αφού αυτό κυμαίνεται περίπου στα 6 δευτερόλεπτα ενώ τα δεδομένα του χρήστη είναι πάντα ασφαλή αφού αυτά αποθηκεύονται στο cloud. Επιπλέον, η εταιρεία θίγει και ίσως το μεγαλύτερο φόβο των χρηστών, αναφέροντας ότι το Chrome OS είναι λειτουργικό ακόμα και αν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet, κάτι που δεν ίσχυε με τις αρχικές εκδόσεις του λειτουργικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαφημιστικό στο παρακάτω σύνδεσμο.