Η Google παρουσίασε αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O τα νέα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης του Android, το οποίο αναμένεται αυτό το Φθινόπωρο. Όπως όλα δείχνουν, το Android Beam αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Google.

Όμως όπως μαθαίνουμε, το Android Q όπως είναι η προσωρινή ονομασία της επόμενης έκδοσης της δημοφιλέστερης mobile πλατφόρμας, δεν θα διαθέτει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αυτό του Android Beam. Με το Beam, δύο χρήστες android smartphone μπορούν να μεταφέρουν ο ένας στον άλλο πανεύκολα φωτογραφίες και βίντεο μέσω των smartphone τους, αρκεί να τα ακουμπήσουν πλάτη πλάτη.

Φαίνεται όμως ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν αξιοποιήθηκε σε μεγάλη κλίμακα από τους χρήστες του Android, κάτι που έδειξαν τα στοιχεία τηλεμετρίας της Google, οδηγώντας την εταιρεία σ’ αυτή την απόφαση. Είναι δεδομένο πάντως ότι οι χρήστες επιλέγουν cloud υπηρεσίες όπως το Google Drive και το OneDrive για να μεταφέρουν γρήγορα αρχεία ο ένας στον άλλο, ενώ πολλοί χρησιμοποιούν και το email αν και στερείται ευκολίας.

Πιθανόν η Google να έχει στα σκαριά κάποιο διαφορετικό σύστημα διαμοιρασμού αρχειών μεταξύ υπολογιστών αλλά και συσκευών, κάτι παρόμοιο δηλαδή με το AirDrop της Apple το οποίο έχει συναντήσει σημαντική επιτυχία.