Αν και δε το περίμενε κανείς, η Oculus -που ανήκει εδώ και καιρό στο Facebook-, ανακοίνωσε τον αντικαστάτη του κορυφαίου της συστήματος εικονικής πραγματικότητας, το Oculus Rift S.

Το Oculus Rift S το οποίο ανακοινώθηκε από την εταιρεία στα πλαίσια του συνεδρίου GDC και αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στο πρώτο σύστημα που κυκλοφόρησε ποτέ η Oculus. Συγκεκριμένα οι οθόνες είναι πλέον τεχνολογίας LCD με υψηλότερη ανάλυσ η (1280 x 1440 pixels αντί 1080 x 1200 pixels) ενώ ο ρυθμός ανανέωσης πέφτει στα 80Hz. Το διαθέσιμο εύρος ορατότητας είναι μεγαλύτερο από το σύστημα πρώτης γενιάς, ένα από τα αιτήματα όσων έχουν στην κατοχή τους το Oculus Rift.

Ακόμα, το Rift S διαθέτει παρόμοιο σύστημα ήχου με το Oculus Quest ενώ άλλη μία ομοιότητα αποτελούν τα χειριστήρια Touch τα οποία θα κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τη σχεδίαση του συστήματος βοήθησε η Lenovo η οποία αποτελεί ίσως τον κορυφαίο κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε και αυτή η γενιά του Oculus Rfit στηρίζεται σε κορυφαία PC για να λειτουργήσει, όπου και η Lenovo αναμένεται να έχι σύντομα σχετικές προτάσεις.

Το Rift S κυκλοφορεί την άνοιξη με τιμή $399.