Η Dell είναι μια από τις εταιρείες που παρουσιάζουν νέα προιόντα στη φετινή Computex, και ένα από τα κορυφαία είναι το ανανεωμένο Dell XPS 13 2-σε-1. Έχοντας φέρει την επιτυχημένη συνταγή του XPS 13 στο χώρο των υβριδικών συστημάτων, η Dell αρχικά προχωρά σε ένα νέο σχεδιασμό για ένα από τα καλύτερα Laptops της αγοράς.

Η οθόνη των 13.4 ιντσών με Full HD+ ανάλυση είναι πιο κοντά στο πληκτρολόγιο ενώ διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια. Με κάποιο μαγικό τρόπο η Dell καταφέρνει να ενσωματώσει webcam πάνω ακριβώς στη παραδοσιακή θέση, με την ποιότητά της να είναι αρκετά καλή.

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο μοντέλο αποτελεί μια υβριδική έκδοση του δημοφιλές XPS 13, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από φορητός υπολογιστής, μπορεί να μετατραπεί σε tablet. Όμως φέτος η Dell ανανεώνει το σχεδιασμό κάνοντάς τον πιο μοντέρνο, αλλάζοντας και την αναλογία διαστάσεων σε 3:2.

Η οθόνη αποτελεί πάντα το δυνατό χαρτί κάθε XPS μοντέλου και σίγουρα το νέο XPS δεν αποτελεί εξαίρεση με ακόμα μικρότερα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης και την webcam τοποθετημένη στο πάνω μέρος, και όχι στο κάτω, μια κίνηση που είχε συναντήσει αρκετά παράπονα.

Διάβασε επίσης: Το Spotify φέρνει λειτουργία Χρονοδιακόπτη Ύπνου, ένα χαρακτηριστικό που το ζητούσαν πολλοί χρήστες.

Το touchpad είναι κατά 19% μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά ενώ εσωτερικά υπάρχει η 10η γενιά των Core επεξεργαστών, ένα από τα πρώτα μοντέλα που υιοθετούν την κορυφαία λύση της Intel.

Τέλος η Dell διαθέτει και έκδοση με 4K οθόνη όπου και η ανάλυση ανεβαίναι στα 3840 x 2100, η οποία υποστηρίζει παράλληλα και HDR400. Η αρχική έκδοση πάντως θα κοστίζει από $1000 και θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα καταστήματα.