Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μια νέα -πολύ περιορισμένη είναι η αλήθεια- αγορά η οποία ενδιαφέρεται για εξαιρετικά μεγάλες οθόνες που να προορίζονται για gaming και άρα να έχουν όσο τη δυνατόν καλύτερες επιδόσεις. Μία από αυτές θέλει να γίνει και το OLED monitor της Dell που έρχεται σε μέγεθος 55 ιντσών.

Την αρχή έκανε η Nvidia, με την HP να ακολουθεί ενώ σήμερα η Dell μέσω του Alienware brand, παρουσιάζει ίσως την κορυφαία πρόταση στο χώρο, το πρώτο OLED monitor για gaming στις 55 ίντσες.

Η αισθητική της οθόνης βασίζεται στο σχεδιασμό Legend που παρουσίασε η Alienware στις αρχές του χρόνου με διάφορα μοντέλα που παρουσίασε στη CES 2019 ενώ και οι τεχνικές της δυνατότητες είναι κορυφαίες όπως θα περιμένατε.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Αυτά είναι τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στο λανσάρισμα του Google Stadia.

Με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz, χρόνο απόκρισης 0,5ms (γκρι σε γκρι), και χαμηλή καθυστέρηση εισόδου (input latency) έτσι ώστε οι εικόνες να προβάλλονται στην οθόνη πολύ ταχύτερα, η πρόταση της Alienware στον gamer να έχει ταχύτερα αντανακλαστικά, μεγαλύτερη ακρίβεια και να παραμένει μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Υποστηρίζει ανάλυση 4K UHD με χρωματική ακρίβεια και βάθος χρώματος που καλύπτει το 98,5% του χρωματικού φάσματος DCI-P3 ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη της τεχνολογίας AMD Radeon FreeSync η οποία περιορίζει στο ελάχιστο τις ανεπιθύμητες παραμορφώσεις στην εικόνα, όπως το tearing, εξασφαλίζοντας ομαλή και σταθερή εικόνα.

Η τιμή της οθόνης είναι αναμενόμενα αρκετά μεγάλη αφού κοστίζει $4000 και θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Σεπτεμβρίου.