Η Corel που οι περισσότεροι την γνωρίζουν για τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας αλλά και επεξεργασίας βίντεο, είναι ο νέος κάτοχος της γνωστής εφαρμογής Parallels.

Το Parallels αποτελεί ίσως την κορυφαία εφαρμογή emulation η οποία επιτρέπει στον χρήστη να τρέχει διαφορετικά λειτουργικά συστήματα «πάνω» από άλλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα ενός χρήστη υπολογιστή Mac να τρέχει στον αγαπημένο του υπολογιστή τις περισσότερες Windows εφαρμογές.

Τα καλά νέα δε σταματούν εδώ αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Corel θα «προχωρήσει σε σημαντική επένδυση» για το Parallels προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει στην κορυφή των σχετικών προγραμμάτων. Η έκδοση 14 η οποία είναι αυτή που κυκλοφορεί τώρα, αποτελεί την καλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία του προγράμματος, αφού δίνει τη δυνατότητα στις Windows εφαρμογές να τρέχουν παράλληλα με αυτές του Mac.

Μέχρι σήμερα, το λογισμικό κόστιζε $80 και κάθε ετήσια αναβάθμιση $50 προκειμένου να είναι συμβατό με την τελευταία έκδοση του macOS, χωρίς να γνωρίζουμε αν η Corel προτίθεται να αλλάξει τη σχετική πολιτική.