Εβδομάδα φωτογραφικών μηχανών μπορεί να θεωρηθεί αυτή που διανύουμε, αφού εκτός από τη Sony, και η Canon παρουσίασε δύο αρκετά σημαντικά μοντέλα, την Canon EOS 90D καθώς και την M6 Mark II, οι οποίες ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες όμως μοιράζονται κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Canon EOS 90D αποτελεί τη νέα DSLR κάμερα της εταιρείας, διάδοχο της επιτυχημένης 80D, φέρνοντας όμως σημαντικές αλλαγές αρχικά στην ανάλυση του APS-C αισθητήρα ο οποίος είναι ένας στα 32MP και ο οποίος συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8. Θα σου επιτρέψει να πλησιάσεις πιο κοντά στο θέμα σου, να κάνεις γρηγορότερες λήψεις αλλά και να καταγράψεις εντυπωσιακές εικόνες με υψηλή ανάλυση.

Βελτιωμένο αρκετά είναι το autofocus το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Dual Pixel με 5481 σημεία αυτόματης εστίασης ενώ δεν λείπει και η λειτουργία εντοπισμού ματιών, μια λειτουργία που βλέπουμε από ολοένα και περισσότερες κορυφαίες κάμερες. Το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί έως και στα 1/16000 του δευτερολέπτου. Υποστηρίζει ακόμη εγγραφή ταινιών σε ανάλυση 4K αλλά και Full HD με ρυθμό καρέ έως 120fps.

Κατάλληλη για φωτογράφιση τόσο αθλητικών διοργανώσεων αλλά και θεμάτων στην άγρια φύση. Με εμβέλεια τηλεφωτογράφισης έως και 1.6 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με μία full frame, θα έχεις απόλυτη ελευθερία κοπής και ανασύνθεσης των λήψεών σου. Και με ταχύτητα 10fps και ISO 25600, θα είσαι σε θέση να απαθανατίσεις ακόμη και τις πιο φευγαλέες στιγμές.

Από την άλλη πλευρά, η M6 Mark II αποτελεί τη νέα mirrorless πρόταση της Canon κάτι που σημαίνει ότι έρχεται με αρκετά μικρότερες διαστάσεις, κάτι που την κάνει ιδανική για μεταφορά σε ταξίδια. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε για την EOS 90D κάνουν την εμφάνισή τους και στην M6 Mark II, παράλληλα βέβαια με την εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η οθόνη των 3 ιντσών αναλαμβάνει και χρέη εικονοσκόπιου όμως αν ο κάτοχος της επιθυμεί την παρουσία του, μπορεί να προμηθευτεί ένα εξωτερικό το οποίο στηρίζεται στην OLED τεχνολογία.

Η Canon EOS 90D είναι ήδη διαθέσιμη στη MediaMarkt με την M6 Mark II να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες.