Εβδομάδα φωτογραφικών μηχανών μπορεί να θεωρηθεί αυτή που διανύουμε, αφού εκτός από τη Sony, και η Canon παρουσίασε δύο αρκετά σημαντικά μοντέλα, την Canon EOS 90D καθώς και την M6 Mark II, οι οποίες ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες όμως μοιράζονται κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Canon EOS 90D αποτελεί τη νέα DSLR κάμερα της εταιρείας, διάδοχο της επιτυχημένης 80D, φέρνοντας όμως σημαντικές αλλαγές αρχικά στην ανάλυση του APS-C αισθητήρα ο οποίος είναι ένας στα 32MP και ο οποίος συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8.

Βελτιωμένο αρκετά είναι το autofocus το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Dual Pixel με 5481 σημεία αυτόματης εστίασης ενώ δεν λείπει και η λειτουργία εντοπισμού ματιών, μια λειτουργία που βλέπουμε από ολοένα και περισσότερες κορυφαίες κάμερες. Το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί έως και στα 1/16000 του δευτερολέπτου.

Η M6 Mark II αποτελεί τη νέα mirrorless πρόταση της Canon κάτι που σημαίνει ότι έρχεται με αρκετά μικρότερες διαστάσεις, κάτι που την κάνει ιδανική για μεταφορά σε ταξίδια. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε για την EOS 90D κάνουν την εμφάνισή τους και στην M6 Mark II, παράλληλα βέβαια με την εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η οθόνη των 3 ιντσών αναλαμβάνει και χρέη οφθαλμοσκοπίου όμως αν ο κάτοχος της επιθυμεί την παρουσία του, μπορεί να προμηθευτεί ένα εξωτερικό το οποίο στηρίζεται στην OLED τεχνολογία.

Και οι δύο κάμερες αναμένονται στην ελληνική αγορά μέσα στον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να γίνονται γνωστές κατά την κυκλοφορία τους.