Εκτός από την κυκλοφορία του iOS 12.4, η Apple ανακοίνωσε ακόμα ότι προχωρά στην κυκλοφορία patch στο GPS παλαιότερων εκδόσεων της mobile πλατφόρμας της σε συσκευές που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα συμβατότητας του τελευταίου iOS.

Για να βρούμε τέτοια μοντέλα χρειάζεται να πάμε αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στο μοντέλο iPhone 4s αλλά και στο πρώτο iPad mini. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμφάνιση ενός σημαντικού bug το οποίο εμποδίζει τις συσκευές να χρησιμοποιήσουν το GPS.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Τα Honor 9X και Honor 9X Pro θα έχουν pop-up κάμερες.

Η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το σύστημα GPS απαιτεί τη συνεχή παρατήρηση της ώρας και της ημερομηνίας προκειμένου να εμφανίζει την τοποθεσία του δέκτη. Για την ημερομηνία, η τεχνολογία μετράει τον αριθμό των εβδομάδων και αποθηκεύοντας τις τιμές ως αριθμούς 10-bit. Περίπου κάθε 20 χρόνια, αυτός ο 10-bit εβδομαδιαίος αριθμός, μηδενίζει προκαλώντας προβλήματα σε παλαιότερες συσκευές που δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται την αλλαγή.

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση γι’ αυτές τις συσκευές κυκλοφόρησε στις 6 Απριλίου κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αναβαθμιστούν με την τελευταία iOS έκδοση, μπορούν να επηρεαστούν από το πρόβλημα. Η Apple επισημαίνει ότι το patch θα πρέπει να εγκατασταθεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου αφού μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία το GPS θα δουλεύει κανονικά.