Η Apple προχώρησε πριν λίγο στην κυκλοφορία των νέων εκδόσεων για το iOS και το macOS, οι οποίες διορθώνουν το πολύ σημαντικό bug που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα με την εφαρμογή του Facetime.

Οι εκδόσεις είναι η 12.1.4 στην περίπτωση του iOS ενώ στην περίπτωση του macOS Mojave η 10.14.3 (18D109). Για όσους δε γνωρίζουν, το bug με το Facetime ανακαλύφθηκε τυχαία από τον Grant Thompson, έναν 14χρονο gamer και κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού Fortnite, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τη μητέρα του η οποία τυγχάνει δικηγόρος.

Διάβασε επίσης: Το Skype θα δίνει πλέον δυνατότητα θολώματος του παρασκηνίου κατά τη διάρκεια των βίντεο κλήσεων

Το bug επέτρεπε σε κάποιον να ακούσει τον συνομιλητή του κατά τη διάρκεια προσπάθειας κλήσης μέσω Facetime, ακόμα και αν αυτός δεν απαντούσε ποτέ την κλήση. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ήταν δυνατή και η αναπαραγωγή όχι μόνο του ήχου που «άκουγε» το iPhone του συνομιλητή αλλά και βίντεο με χρήση της κάμερας της συσκευής, πάντα χωρίς ο συνομιλητής να έχει απαντήσει στην κλήση.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, η Apple προχώρησε στην απενεργοποίηση των ομαδικών συζητήσεων μέσω Facetime, ενώ πλέον και μετά την αναβάθμιση, έχουν ενεργοποιηθεί και πάλι.