Νέα κυκλοφορία για τη μεσαία κατηγορία για τη Huawei και για τη σειρά Y, με την κινεζική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα το Huawei Y9.

Στο νέο της smartphone, η Huawei υιοθετεί την αναλογία διαστάσεων 18:9 προκειμένου να κρατήσει σε λογικές διαστάσεις το μέγεθος της συσκευής, αν και αυτή διαθέτει οθόνη 5,93 ιντσών με ανάλυση FHD+ (1080 x 2160). Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Kirin 659 SoC, που κατασκευάζει η ίδια η Huawei, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη, και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Πολύ καλά νέα υπάρχουν και στον τομένα της μπαταρίας, αφού αυτή διαθέτει χωρητικότητα 4.000mAh χωρίς να επηρεάζει το πάχος της συσκευής το οποίο παραμένει μικρό στα 7,9 χιλιοστά. Στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα με αισθητήρες των 13 και 2MP ενώ άλλες δύο κάμερες βρίσκουμε και στο εμπρόσθιο μέρος, με αισθητήρες των 16 και 2MP αυτή τη φορά.

Το Huawei Y9 τρέχει Android 8.0 Oreo, μαζί με το EMUI 8.0, το γραφικό περιβάλλον της Huawei, ενώ στο πίσω μέρος μέρος υπάρχει και ο πολύ γρήγορος αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αναμένεται και στην Ευρωπαική αγορά με τιμή περίπου €200 μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.