Δύο εβδομάδες πριν τα αποκαλυπτήρια του Mate 20 Pro Που θα αποτελέσει και το κορυφαίο της smartphone  για τη φετινή χρονιά, η Huawei συνεχίζει να μεγαλώνει τη σειρά Y η οποία και αποτελεί την οικονομική της σειρά, με το Huawei Y9 (2019).

Το Huawei Y9 (2019) το οποίο αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, δανειζόμενο στοιχείο από μεγαλύτερα μοντέλο. Το Y9 (2019) έρχεται με συνολικά τέσσερις κάμερες, δύο στο εμπρόσθιο μέρος και δύο στο πίσω, ενώ ειδικά στο πίσω μέρος βλέπουμε ένα διαφρορετικό σχεδιασμό degrande που μας φέρνει στο νου το P20 Pro.

Διάβασε επίσης: Το Huawei MediaPad M5 Lite είναι ένα οικονομικό αλλά ικανό tablet

Η οθόνη του είναι αρκετά μεγάλη, στις 6.5 ίντσες ενώ οι διαστάσεις κρατούνται σε λογικά επίπεδα εξαιτίας της αναλογίας 19.5:9. Υπάρχει πάντα το notch στην κορυφή ενώ η ανάλυση είναι Full HD+.

Στο εσωτερικό υπάρχει ο Kirin 710 με οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4 ή 6GB μνήμη ανάλογα με το αν ο χρήστης επιλέξει 64 ή 128GB rom. Σε ότι αφορά το διπλό σετ καμερών, στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε αισθητήρες των 16 και 2MP ενώ στο πίσω μέρος των 13 και 2MP. Η συσκευή αναμένεται στην αγορά μέσα στο Φθινόπωρο.