Για τα μάτια σου και μόνο, το Huawei VR 2, όπου και παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2018, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις IMAX ταινίες. Το mobile VR headset της Huawei, είναι άνετο και όμορφα σχεδιασμένο και θέλει να αλλάξει τον τρόπο που απολάμβανες έως τώρα τις ταινίες σου.

Με την εμπειρία που απέκτησε η Huawei κατασκευάζοντας το πρώτο VR headset, προχώρησε στη δεύτερη έκδοση με βασικό της στόχο να κάνει το VR όσο πιο άνετο γίνεται, ώστε να παρακολουθείς ταινίες ή να παίζεις παιχνίδια, όσες ώρες θέλεις. Το Huawei VR 2 τοποθετείται στο κεφάλι σου με παρόμοιο τρόπο όπως στα PSVR και το Lenovo Mirage Solo (το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Αν και αναφορές κάνουν λόγο για λίγο μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση, είναι αρκετά άνετο ώστε να μην επηρεάζει την VR εμπειρία.

Huawei VR 2

Δεν χρειάζεσαι smartphone για να απολαύσεις VR περιεχόμενο, το Huawei VR 2 έχει τη δική του 3K οθόνη. Μπορεί να συνδεθεί είτε με το Huawei Mate 10 Pro μέσω USB-Type C, ένα tablet ή ακόμη και τον υπολογιστή σου. Με τις δοκιμές να έχουν γίνει σε ένα μικρό κλιπ IMAX ταινίας αλλά και σε ένα παιχνίδι, το VR 2 φάνηκε πως είναι ικανό να απεικονίσει εικόνα με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, με καθαρά και ευκρινή γραφικά και φυσικά με πανίσχυρο ήχο DTS.

Ο αντιπρόσωπος της Huawei αναφέρει πως για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη τιμολόγηση ενώ συνέχισε κάνοντας για λόγο για κυκλοφορία, το επερχόμενο καλοκαίρι. Όσο αφορά τη συμβατότητα, η Huawei ήδη εργάζεται πυρετωδώς στη δημιουργία αποκλειστικού VR περιεχομένου, τόσο σε παιχνίδια όσο και σε VR εμπειρίες (walking simulators).

Βέβαια, ανεπίσημες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει συνεργασία τόσο με το Steam όσο και με το Google Daydream για να ακόμη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη VR εμπειριών και παιχνιδιών.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018