Τα αποκαλυπτήρια του επόμενου κορυφαίου smartphone της Huawei, του Mate 30 Pro, πλησιάζουν, με το ερώτημα να παραμένει αν αυτό θα έρθει με ή χωρίς υπηρεσίες της Google όπως είναι μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο. Η κινεζική εταιρεία όμως προγραμματίζει χωρίς οποιαδήποτε διακοπή την επικείμενη αναβάθμιση παλαιότερων συσκευών της στο Android 10 και πιο συγκεκριμένα στο EMUI 10 που αποτελεί το γραφικό περιβάλλον της Huawei, βελτιστοποιημένο για την τελευταία έκδοση της mobile πλατφόρμας της Google.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας, του Chenglu Wang, το Android 10 θα φτάσει συνολικά σε 35 διαφορετικά smartphones της εταιρείας, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Αρχικά, την αναβάθμιση του EMUI 10 θα την λάβουν οι τελευταίες ναυαρχίδες της Huawei, τα P30 και P30 Pro τον Νοέμβριο ενώ ένα μήνα μετά, θα ακολουθήσουν παλαιότερα μοντέλα όπως τα Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 RS Porsche Design, και Mate 20 X.

Τον τελευταίο μήνα του έτους θα λάβουν τη σχετική αναβάθμιση και τα Honor 20, Honor 20 Pro και Honor View 20. Τον Μάρτιο του 2020, οι τυχερές συσκευές θα είναι το P30 Lite, όλη η σειρά P20 καθώς και η σειρά Mate 10, με την Huawei να δείχνει ότι επιθυμεί την μακροπρόθεσμη δυνατότητα αναβάθμισης των μοντέλων της με την τελευταία έκδοση του Android.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μοντέλα, αυτά για την ώρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.