Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του Nougat η αλλιώς του Android 7.0, αρκετοί κατασκευαστές smartphone έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της αναβάθμισης για επιλεγμένες συσκευές τους.

Σειρά είχε αυτή την εβδομάδα η Huawei, με τις ανακοινώσεις τις εταιρείας να κρύβουν κάποιες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα το Android 7.0 Nougat θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2017 για το μοντέλο P9 που κυκλοφόρησε φέτος αλλά και για τα τρία μοντέλα της σειράς Mate 9 που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες, το Mate 9, Mate 9 Pro και Mate 9 Porsche Edition. Άλλες συσκευές που θα λάβουν την αναβάθμιση είναι τα P9 Lite, P9 Plus, Nova και Nova Plus, μοντέλα που και πάλι κυκλοφόρησαν φέτος από την κινεζική εταιρεία.

Αντιθέτως, κάποια άλλα αρκετά δημοφιλή μοντέλα της Huawei δε θα αναβαθμιστούν, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του P8 ενώ και το Mate S που αποτελούσε μία από τις περσινές ναυαρχίδες της Huawei, θα παραμείνει στην προηγούμενη έκδοση, την 6.0 Marshmallow. Η απόφαση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις από τους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων όμως για την ώρα, η Huawei δε φαίνεται πρόθυμη να αλλάξει την απόφασή της.