Ένα από τα καλύτερα smartphone της χρονιάς παρουσίασε σήμερα στο Παρίσι η Huawei που δεν είναι άλλο από το Huawei P20 Pro.
Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς P20, έρχεται με πολλές και σημαντικές αλλαγές, με τις επιδόσεις τoυ προηγμένου συστήματος κάμερας που διαθέτει στο πίσω μέρος να είναι αυτό που ξεχωρίζει και σύμφωνα με την εταιρεία χαρίζει τις καλύτερες λήψεις ανάμεσα σε όλα τα smartphones της αγοράς. Ο λόγος είναι η τριπλή κάμερα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε smartphone, ενώ και σ’ αυτό το μοντέλο, η Huawei έχει συνεργαστεί με τη Leica.
Ο πρώτος αισθητήρας είναι μονοχρωματικός και έχει ανάλυση 20MP με διάφραγμα f/1.6 ενώ ο δεύτερος έχει ανάλυση 8MP. Ο τρίτος αισθητήρας είναι και αυτός που ξεχωρίζει φέρνοντας ανάλυση 40MP, τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχουμε δει ποτέ σε smartphone, με το συνδυασμό των τριών καμερών να προσφέρει επίσης και υβριδικό zoom στα 5x.
Huawei P20 Pro
Και σ’ αυτό το μοντέλο η Huawei προωθεί τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει με βάση και την παρουσία ειδικού τσιπ που υπάρχει στο εσωτερικό της συσκευής. Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι το Master AI, η υποβοήθηση δηλαδή φωτογραφίας για επαγγελματικού επιπέδου λήψεις. Επιπλέον η Huawei προσθέτει και δυνατότητα εγγραφή βίντεο σε πολύ αργή κίνηση και συγκεκριμένα στα 960 καρέ το δέυτερόλεπτο, με την εγγραφή να γίνεται στην HD ανάλυση.
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Huawei P20 Pro έρχεται με AMOLED οθόνη 6.1 ιντσών η οποία διακρίνεται για τα πολύ όμορφα χρώματα που διαθέτει αλλά και τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, κάτι που της επιτρέπει να διατηρεί μικρές τις διαστάσεις της συσκευής. Στο εσωτερικό υπάρχει το Kirin 970 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτιικού χώρου.
Το P20 Pro αποτελεί παράλληλα και το πρώτο smartphone της Huawei με υποστήριξη του προτύπου αδιαβροχοποίησης IP67 προκειμένου να αντέχει κάτω από το νερό σε βάθος 1 μέτρου και για 30 λεπτά.
Το Huawei P20 Pro όπως και όλα τα μοντέλα της σειράς, καταφθάνουν στη χώρα μας τις επόμενες 10 ημέρες.