Αν και σήμερα ανοίγουν οι πύλες του Mobile World Congress 2019, η Huawei φρόντισε χθες στη δική της παρουσίαση να στρέψει τα βλέματα της δημοσιότητας με το Huawei Mate X.

Το Mate X αποτελεί το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της κινεζικής εταιρείας το οποίο παράλληλα είναι και το πρώτο 5G smartphone της εταιρείας. Φυσικά η οθόνη είναι αυτή που εντυπωσιάζει με τη μοναδική αναδιπλούμενη δυνατότητα που παρέχει.

Στο πλήρες άνοιγμά της, διαθέτει διαστάσεις 8 ιντσών ενώ όταν ο χρήστης τη διπλώσει, αυτό γίνεται με την οθόνη από την εξωτερική πλευρά. Έτσι κλειστό, διαθέτει δύο πλευρές, όπου στην πρώτη υπάρχει οθόνη 6.6 ιντσών και στη δεύτερη από πίσω, οθόνη 6,38 ιντσών.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, η Huawei έχει φροντίσει να μην υπάρχει κενό όταν η συσκευή είναι κλειστή, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία δεν ήταν εύκολο. Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά όμως ξέρουμε ότι στο εσωτερικό υπάρχει ο Kirin 980, 8GB RAM, 512GB με οκταπύρηνο επεξεργαστή, τριπλή κάμερα σε συνεργασία με τη Leica αλλά και μπαταρία 4500 mAh η οποία φορτίζει από 0 στο 85% σε μόλις 30 λεπτά.

Η εντυπωσιακή συσκευή της Huawei αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε επιλεγμένες χώρες με τιμή €2300.