Στις 3 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του νέου smartphone της Huawei Mate 9, το οποίο θα αποτελεί το νέο μέλος της οικογενείας Mate της εταιρείας.

Το Mate 9 της Huawei θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες σε 2 εκδόσεις, την απλή και την Pro έκδοση. Ως βάση και τα δύο μοντέλα έχουν το νέο SoC Kirin 960 της ίδιας της Huawei που υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, παρέα με 4GB μνήμη αλλά και αποθηκευτικό χώρο που ξεκινά από τα 64GB.

Η οθόνη όπως έχουμε συνηθίσει από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς είναι αρκετά μεγάλη και συγκεκριμένα στις 5,9 ίντσες με ανάλυση Full HD για το “απλό” μοντέλο αλλά και QHD για το Pro μοντέλο. Μία σημαντική διαφορά για το Mate 9 έναντι των προκατόχων του αναμένεται να είναι ο σχεδιασμός του αλλά και η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, όπου μετά το P9 θα ξαναδούμε τη συνεργασία Huawei και Leica. Για το σχεδιασμό, η Huawei ετοιμάζει μια έκπληξη παρουσιάζοντας οθόνη με 2 κυρτές πλευρές στα πρότυπα του Galaxy S7 edge.

Όλες οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 3 Νοεμβρίου όταν και είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της κινεζικής εταιρείας, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Huawei στο YouTube.