Το νέο της κορυφαίο dual sim smartphone παρουσίασε σήμερα η Huawei, που δεν είναι άλλο από το Huawei Mate 9. Όπως συμβαίνει σε κάθε μοντέλο της σειράς Mate, έτσι και αυτό έρχεται με αρκετά μεγάλη οθόνη, συγκεκριμένα στις 5,9 ίντσες, κάτι που δε σημαίνει όμως ότι οι διαστάσεις της συσκευής είναι πολύ μεγάλες αφού για μια ακόμη φορά η Huawei ελαχιστοποιεί τα περιθώρια γύρω από την οθόνη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πάχος των 7,9 χιλιοστών και το βάρος των 190 γραμμαρίων, είναι οι λόγοι που το κράτημα με το ένα χέρι σύμφωνα με τη Huawei είναι σχετικά άνετο.

Σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής, αυτή κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα όπως και ο σχεδιασμός για τον οποίο άλλωστε διακρίνεται με τα τελευταία της μοντέλα η κινεζική εταιρεία. Αντίστοιχα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά θεωρούνται κορυφαία, με την οθόνη των 5,9 ιντσών να έχει Full HD ανάλυση και να διαθέτει 2,5D γυαλί στις δύο της πλευρές για το σχηματισμό μιας μικρής καμπύλης. Εσωτερικά η Huawei εξοπλίζει το Mate 9 με το κορυφαίο της chipset, το Kirin 960 που διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

mate-9_lens

Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι χωρίς αμφιβολία το διπλό σύστημα φακών που διαθέτει στο πίσω μέρος, με τη Huawei να συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τη Leica, παρουσιάζοντας έναν έγχρωμο αισθητήρα 12MP και έναν δεύτερο ασπρόμαυρο στα 20MP, με το συνδυασμό τους να παράγει εξαιρετικές φωτογραφίες ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP και υπόσχεται πολύ καλές selfies.

Το Huawei Mate 9 θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους και στη χώρα μας με τιμή €699 ενώ τρέχει την τελευταία έκδοση 7.0 Nougat της πλατφόρμας του Android.