Από τα καλύτερα smartphone που κυκλοφόρησαν πέρσι, το Huawei Mate 9, είναι έτοιμο να δεχθεί την αναβάθμιση στο Android 8.o Oreo σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Κίνα.

Συγκεκριμένα η Huawei ξεκίνησε ήδη τη διάθεση της αναβάθμισης όχι μόνο για το Mate 9 αλλά και για το Mate 9 Pro και αναμένεται να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του στις υπόλοιπες χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Η αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo έρχεται με το γραφικό περιβάλλον EMUI 8.0, ενσωματώνοντας και ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχουμε δει στα νεώτερα Mate 10 και Mate 10 Pro χωρίς να γίνεται μια πιο αναλυτική αναφορά. Αυτά πάντως κατά πάσα πιθανότητα έχουν να κάνουν με τη χρήση AI (τεχνητής νοημοσύνης) σε διάφορες εφαρμογές όπως αυτή της κάμερας, αλλά και στην παρουσίαση ενός νέου ψηφιακού βοηθού.

Διάβασε και αυτό: Επίσημα τα Xiaomi Redmi 5 & Redmi 5 Plus

Μέρος της αναβάθμισης αποτελεί και το Projection Desktop κάτι που σημαίνει ότι θα είναι εφικτή η σύνδεση του Mate 9 με μια οθόνη ή μία τηλεόραση, με εύκολο τρόπο. Η Huawei αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει την αναβάθμιση σε Android 8.0 και για δύο ακόμα δημοφιλή της smartphone, το P10 καθώς και το Honor 9.