Το κορυφαίο της smartphone ανακοίνωσε στο Λονδίνο η κινεζική εταιρεία, το Huawei Mate 20 Pro.

Το νέο Mate φέρνει σημαντικές αλλαγές από την προηγούμενη γενιά, αποτελώντας ένας άξιο διάδοχο και σίγουρα ένα από τα καλύτερα android smartphones της χρονιάς. Η αλλαγή γίνεται άμεσα ορατή από την πρώτη στιγμή αφού η εμφάνιση της συσκευής ξεχωρίζει με τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης των 6.39 ιντσών, τεχνολογίας OLED με αρκετά υψηλή ανάλυση. Η οθόνη καλύπτει περίπου το 85% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας ενώ στην όμορφη εμφάνιση σημαντικό ρόλο παίζουν οι κυρτές πλευρές στην αριστερή και δεξιά πλευρά της συσκευής.

 

Huawei Mate 20 Pro

Στην κορυφή της οθόνης υπάρχει μεγάλη εγκοπή (notch) για αναγνώριση προσώπου στα πρότυπα του Face ID των iPhone και ασφαλέστερη πρόσβαση στη συσκευή. Βέβαια πιο εντυπωσιακός είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στην οθόνη, χωρίς να καταλαμβάνει επιπλέον χώρο.

Στο εσωτερικό υπάρχει ο Kirin 980, το νέο chipset της Huawei με κορυφαίες επιδόσεις και 6GB μνήμη. Η χωρητικότητα είναι στα 128GB και μπορεί να επεκταθεί μέσω μιας nano card, ενός νέου τύπου δηλαδή κάρτας την οποία κατασκευάζει η ίδια η κινεζική εταιρεία και έχει το ίδιο μέγεθος με μια nano sim card.

Για πρώτη φορά, μια συσκευή της Huawei υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και μάλιστα αντίστροφη, ώστε να μπορεί ο χρήστης να φορτίζει επιπλέον άλλες ασύρματες συσκευές η περιφερειακά, τοποθετώντας τα απλά στην πλάτη του Mate 20 Pro. Φυσικά το Mate 20 Pro είναι αδιάβροχο.

Huawei Mate 20 Pro

Όπως και στο P20 Pro έτσι και το Huawei Mate 20 Pro, έχουμε τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, με την κύρια κάμερα να έχει ανάλυση 40MP συνδυάζοντας 4 pixel σε ένα. Υπάρχει ακόμα υπερευρυγώνιος αισθητήρας με ανάλυση 20MP ο οποίος “βλέπει” ότι και το ανθρώπινο μάτι. Τέλος υπάρχει και ένας τρίτος αισθητήρας στα 8MP για οπτικό zoom έως 5X. Το σύστημα κύριας κάμερας έχει αναπτυχθεί από τη Leica όπως άλλωστε και στο P20 Pro.

Το Mate 20 Pro ενσωματώνει μπαταρία 4200mAh η οποία χαρίζει άνετη αυτονομία 2 ημερών. Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το 70% της μπαταρίας μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 30 λεπτά με τον γρήγορο φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το Huawei Mate 20 Pro κυκλοφορεί και στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου με τιμή €1049. Από σήμερα όμως μπορείς να το προπαραγγείλεις ενώ μαζί με το τηλέφωνο θα πάρεις και ένα Huawei Watch GT, το νέο έξυπνο smartwatch της κινεζικής εταιρείας.

Προπαράγγειλέ το