Μετά από μια σειρά διαρροών, επίσημων και ανεπίσημων, η Huawei παρουσίασε σήμερα τη νέα σειρά smartphone Mate 10, με κορυφαίο μοντέλο το Huawei Mate 10 Pro.

Το Mate 10 Pro το οποίο θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου με πιθανή τιμή €799, έρχεται αρχικά με εντυπωσιακή εμφάνιση όπου στο πίσω μέρος για πρώτη φορά έχει προστεθεί γυαλί. Και η εμπρόσθια όμως όψη είναι αρκετά διαφορετική από τον προκάτοχό της αφού η οθόνη των 6 ιντσών έχει αναλογία διαστάσεων 18:9 αλλά και ελάχιστα περιθώρια, με την οθόνη να φαίνεται ότι γεμίζει όλη τη διαθέσιμη επιφάνεια.  Η ανάλυση είναι Full HD+ ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το νέο chipset της Huawei, το Kirin 970 με 6GB μνήμη, 128GB αποθηκευτικό χώρο και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες έχουν χρήση σε διάφορες εφαρμογές της συσκευής όπως αυτή των φωτογραφιών.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η ZTE επιμένει οικονομικά με το Nubia Z17 miniS

Για ακόμη μια φορά η Huawei συνεργάζεται με τη Leica, με τη συνεργασία των δύο εταιρειών να έχει ως αποτέλεσμα τη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με αισθητήρες των 12MP (έγχρωμος) και των 12MP (μονοχρωματικός), ο συνδυασμός των δύο να δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και οι δύο αισθητήρες υποστηρίζουν διάφραγμα f/1.6 αλλά και οπτική σταθεροποίηση για κορυφαία αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν ο κάτοχος της συσκευής βρίσκεται σε κίνηση.

Το Huawei Mate 10 Pro τρέχει Android 8.0 Oreo και μπορεί να μετατραπεί σε προσωπικό υπολογιστή μόλις το συνδέσουμε με μια οθόνη η τηλεόραση με τη χρήση ενός καλωδίου μόνο.