Μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες μακρυά από τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Huawei Mate 10, αυτό όμως δεν εμποδίζει τις φήμες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής εταιρείας να αναφέρονται στο τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Όπως ισχύει με κάθε Mate μοντέλο, έτσι και το Mate 10 θα κυριαρχεί σε επιδόσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Huawei θα ενσωματώσει για πρώτη φορά σε μοντέλο της το Kirin 970 SoC, κατασκευασμένο στα 10nm, που πιθανόν να διαθέτει 12 πυρήνες στον τομέα της GPU. Οι επιδόσεις του SoC θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά του Snapdragon 835 και Exynos 8895 των Qualcomm και Samsung κάτι που θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη.

Διάβασε επίσης: Τέλος εποχής για τα iPod shuffle και iPod nano

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του Mate 10 δε θα είναι άλλο από την οθόνη του η οποία ακολουθώντας την τάση της εποχής, θα καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευής, έχοντας αναλογία διαστάσεων 18:9. Όπως αναφέρει μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, το νέο Mate θα αντιμετωπίσει ως ίσο προς ίσο το επερχόμενο νέο iPhone που θα διαθέτει σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια οθόνη, όμως η πρόταση της Huawei θα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τις φωτογραφικές της δυνατότητες, έχοντας και άλλα όπλα στη φαρέτρα της.