Κοντά στο τέλος της παρουσίασης, στην έκθεση IFA 2017, η Huawei αποφάσισε να δώσει τέλος στη φημολογία και να παρουσιάσει με κάθε επισημότητα το νέο chipset Kirin 970. Πρόκειται για ένα chipset που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή αλλά και δωδεκαπύρηνη κάρτα γραφικών.

Το Kirin 970 θα υποστηρίζει επίσης το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης 4.5G LTE με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 1.2Gbps. Σύμφωνα με τη Huawei, τα μελλοντικά της smartphone θα μπορούν να υποστηρίζουν 4G δίκτυο ταυτόχρονα και στις 2 κάρτες SIM (στα Dual SIM μοντέλα).

Το chip αποτελείται από 5.5 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, δηλαδή 2.5 δισεκατομμύρια περισσότερα από το chip της Qualcomm, Snapdragon 835. Επίσης, το Kirin 970 έρχεται με βελτιωμένες δυνατότητες διπλής κάμερας αλλά και υποστήριξη εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K και το πρότυπο HDR 10.

Kirin 970

Κατά πάσα πιθανότητα, θα το δούμε στη δράση μέσα από τα νέα smartphones Huawei Mate 10 και Mate 10 Pro, τα οποία έχουν επισημοποιηθεί να παρουσιαστούν στις 16 Οκτωβρίου στο Μόναχο.

Το νέο chipset της Huawei έχει κατασκευαστεί με αρχιτεκτονική 10nm, παρόμοια με αυτά των Qualcomm, Samsung και MediaTek.

Επίσης, το νέο chip εστιάζει ακόμη περισσότερο στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης όπου σύμφωνα με τον CEO Richard Yu, θα μπορεί να αποδώσει 25 φορές περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 50 φορές καλύτερη αυτονομία, σε σύγκριση με παλαιότερες γενιές.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017