Η νέα ναυαρχίδα της HTC παρουσιάστηκε σήμερα και δεν είναι άλλη από το HTC U11 το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το HTC 10 αλλά και να αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της σειράς U.

Όπως μας έχει συνηθίσει η HTC, η εμφάνιση και ο σχεδιασμός της συσκευής είναι κορυφαίος, κάτι που ισχύει άλλωστε και για την ποιότητα κατασκευής. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η οθόνη των 5,5 ιντσών, τεχνολογίας Super LCD με ανάλυση WQHD ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 5. Οι κορυφαίες επιδόσεις του οφείλονται στο Snapdragon 835 SoC της Qualcomm που βρίσκεται στο εσωτερικό του και το οποίο συνοδεύεται από 6GB μνήμη και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Το χαρακτηριστικό που διαθέτει το U11 και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς είναι οι δύο του πλευρές αριστερά και δεξιά της οθόνης, στο πλαίσιο της συσκευής τις οποίες ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να «ζουλήξει». Η ενέργεια αυτή ανάλογα με τη θέση και τη δύναμη που ασκεί ο κάτοχος, μεταφράζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις όπως στη λήψη selfie, μιας κανονικής φωτογραφίας κ.α

Η κύρια κάμερα του U11 είναι σύμφωνα με την HTC η καλύτερη ανάμεσα σε όλα τα smartphones με αισθητήρα Ultrapixel 16MP, μέγεθος εικονοστοιχείων 1,4μm, διάφραγμα f/1.7, οπτική σταθεροποίηση εικόνας, dual-LED flash και δυνατότητα εγγραφής video ανάλυσης 4K. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 16MP.

Το HTC U11 κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα, σε 5 διαφορετικά χρώματα και με τιμή €749.